Guide til valg af stof

Hjælp til at vælge det helt rigtige gardin- eller møbelstof.

At vælge stof til dine gardiner eller betræk til dine møbler kan være svært, for der er næsten uanede muligheder. Her har jeg samlet alle de leverandører jeg samarbejder med – du kan gå på opdagelse på deres hjemmesider og finde det stof du altid har drømt om. Under hver tekstil-leverandør har jeg tilføjet lidt information om hvad deres specialer er – så er det nemmere at navigere rundt, synes jeg.

God fornøjelse!
Klik på de enkelte logoer for at komme til leverandørens hjemmeside.

Gardiner

Gardiner fra Kirsch

Gardinløsninger og gardinstænger af høj kvalitet. Grundig guide på hjemmesiden som præsenter Kirsch´s produkter. Hjælper dig med at blive afklaret om din unikke gardinløsning.

 

Gardiner fra Stila

Fokus på lamelgardiner, persienner, rullegardiner og markiser. Høj kvalitet og udsøgt service i form af instruktionsvideoer på.

 

Gardiner fra WH

Stort udvalg af alskens solafskærmning. Mange unikke ovenlysløsninger. Mulighed for rullegardiner af eget stof! Inspirationsvideo.

 

 

Møbel- og Gardinstoffer,
samt Tapeter, Maling og Possement/Trimmmings

Møbel- og Gardinstoffer fra C. Olesen

I særdeleshed kendt for COTIL som er designet af Lis Ahlmann og Børge Mogensen og hyppigt anvendt på Børge Mogensens tremmesofa. Også fint sortiment af mohairvelour.

 

Møbel- og Gardinstoffer fra Kvadrat

Danmarks internationale stofbrand. Repræsenterer den skandinaviske stil. STORT udvalg af uldstoffer i lækre farvepaletter og mange forskellige vævninger. Flere kollektioner opfylder kravene til EU´s miljømærke ”Blomsten”.

 

Møbel- og Gardinstoffer, samt tapeter fra Harlequin

Farverig engelsk kollektion. Oprindeligt et tapetfirma, som nu også arbejder med stof. Harlequin har et stort udvalg. Matchende stof og tapet med et let og eksklusivt look.

 

Møbel- og Gardinstof, Possement fra JAB

Allround firma som tilbyder det hele. Afdæmpet stof, farverigt stof, eksperimenterende stof; mønstret ensfarvet. (Tysk) Kvalitet. Promoveres i Danmark Danish Art Weaving.

 

Møbelstof, tapet og Possement/Trimmmings fra Zoffany

Eksklusivt engelsk mærke. Velegnet til et stort hjem med højt til loftet. Korresponderende stof og tapet.

 

Møbel- og Gardinstof fra Kobe

Så er vi i Holland. Stort udvalg af florlette gardinstoffer velegnet til foldegardiner. Mestrer både det lette og tunge hvad farver angår. Gode zoomfunktioner på sitet.

 

Møbel- og Gardinstof, Tapeter og Possement/Trimmings fra Colefax & Fowler

En af mine absolutte favoritter. Engelsk eksklusiv elegance af højeste karat. Velfungerende hjemmeside hvor det er muligt at vise alle stoffer i fuld skærm. Mange broderede silker i afdæmpede farver. Kig her når du går efter det bedste! Stofbilleder kan downloades som PDF-fil.

Møbel- og Gardinstof fra Jane Churchill

Engelsk ynde. Mange tern og striber. Kollektioner til Børneværelser. Er du romantisk anlagt…. Dream on! En del af Colefax & Fowler koncernen; samme VELFUNGERENDE hjemmeside.

 

Møbel- og Gardinstof, samt tapeter fra Manuel Canovas

Er ikke bange for stærke farver og store mønstre. Flere orientalsk inspirerede kollektioner. Flere identiske stoffer og tapeter. Fransk eventyr!

 

Møbel- og Gardinstof, fra Sahco

Tysk sværvægter med mere end 170 år på bagen. Her kan du lave din egen individuelle mønsterprøvebog.

 

Møbel- og Gardinstof, samt Tapeter fra Romo

Værsgo´ at gå på opdagelse! Her sker noget både hvad farver og mønstre angår!

 

Møbel- og Gardinstof, samt Tapeter fra Casamance

Fransk Luksus. Let og svævende – farvemættet temperament. Mulighederne går i alle retninger.

 

Møbel- og Gardinstof, samt Tapeter og Maling fra Sanderson

Sanderson er andet end blomster. Et af Englands bedst kendte stofproducenter. Nøgleordene er: Kvalitet, afdæmpet elegance. Veludbygget hjemmeside, hvorfra det er muligt at bestille små klip/prøver af det stof du har forelsket dig i. By Appointment to Her Majesty the Queen of England.

 

Møbelstof og tapeter fra William Morris

Ædelt gammelt engelske firma. Har lige være i gemmerne, hvilket resulterede i ”The Archive Collection”. Fantastisk stykke histore, med skønne broderede stoffer. Emmer af kvalitet!

 

Possement fra Århus Possementfabrik

Kongelig Hofleverandør. Danmarks eneste possementfabrik. Possement eller trimmings er snor, bånd (agraman), frynser, kvaste som bruges til at afslutte en polstring, typisk for at skjule klammer eller håndsyninger. Findes den perfekte farve ikke, kan den bestilles.

 

Møbelstof

Møbelstof fra Maharam

Markedsføres i Danmark af Kvadrat. Er i særdeleshed kendt for Paul Smith´s eksklusive og ikoniske striber. Laver også stof i eksperimenterende materialer som neopren, giver nogle flotte og anderledes overflader.

 

Møbelstof fra Fanny Aronsen

Svensk designer. Døde desværre i sommeren 2011. Markedsføres i Danmark af Kvadrat. Legende tilgang til stoffernes design. Eksperimenterer med klassiske materialer og giver dem et markant twist af nutid.

 

Møbelstof fra Gabriel

Sværvægter i dansk stofproduktion, som agerer internationalt. Har 160 år på bagen. Anvendes bl.a. af Fritz Hansen, Kinnarps og HÅG. I særdeleshed kendt for ”Savak” som blev designet af Tove Kindt Larsen i begyndelsen af 1960´erne.

 

Møbelstof fra Danish Art Weaving

Spænder bredt, lige fra Cobblestones af Monica Ritterband til den gode gamle klassiker ”Olmerdug”. Primært uldstoffer.

 

Møbelstof fra Bomholtz Larsen

Vil du have betrukket dit møbel med det samme som farmors gamle stol er der her du skal lede! Bred vifte af klassiske stoffer i forskellige materialer.

 

Møbelstof fra Nevotex

United Fabrics by Nevotex. Mange mønstrede stoffer ofte I kombinationsmaterialer. I den ”fornuftige” ende af prisskalaen. Desværre ikke den mest overskuelige hjemmeside.

 

Møbelstof fra Destombes

Stort udvalg indenfor eksklusive klassiske stoffer. Har mange smukke velourstoffer. Både stor- og småmønstret. Klassiske mønstre med silke look. Stort udvalg i gaufrage præget stof. Gaufrage er en teknik hvor en del af stoffets fibre presses flade, hvorved der opstår 3d motiv.

 

Møbelstof fra SMM textil

Velour og Epinglé. Sidstnævnte kaldes Mekka eller uopskåret mekka. Meget populært i 50´erne. Desværre gået lidt i glemmebogen. Slidstærk stof i uld.

 

Møbelstof fra Chivasso

Et firma i Jab Koncernen. Promoveres også af DAW. Har fingeren på pulsen og tilbyder mange ”funky” dessiner.

 

Møbelstof fra Unique Fabrics

Fransk, farverigt – livsglæde.

 

Møbelstof fra Zimmer + Rohde

Stort tysk firma som har flere brands i koncernen. Spænder vidt – er med på de fleste fronter. Lækkert og eksklusivt.

 

Møbelstof fra Lelievre

Endnu engang fransk luksus. Et firma med stor spændvidde. Har mange stoffer som er velegnet til historiske møbler. Mange damaskvævede og lampasvævede silker. Tilbyder Gaufrage/embossing af stof fra kollektionerne, hvis du ønsker at sætter et personligt og individuelt touch på dit stof.

 

Møbellæder

Møbellæder fra Sørensen læder

Det bedste indenfor læder. Gode forklaringer på siden om vedligeholdelse og om lædertyperne. Der er billeder af hele læderkollektionen. Men…. For at få det fulde indtryk skal læder mærkes med hænderne! Det er med dem du virkelig finder det lækreste, blødeste og mest ubehandlede læder.

 

Hestehårsbetræk

Hestehårsbetræk fra John Boyd Textiles

Er du til KLASSISK elegant luksus er du kommet til det rette sted! (Pas på, der er fare for mundvand!) Hestehårsbetræk er uopslideligt. I Danmark kender vi bedst sort hestehårsbetræk, men hvorfor ”nøjes” med det når der er mange flere muligheder?? John Boyd har vævet hestehårsbetræk siden 1837. I dag væves det stadig på deres gamle væve fra 1870! Vil du sætte dit eget præg på stoffet (som det Norske og Svenske Kongehus) kan betrækket broderes med motiv af eget ønske.

Hestehårsbetræk fra Emil Rotter

Tysklands John Boyd. Stil- og kvalitetsmæssigt ligger disse to meget nært. Tilbyder også at brodere motiver på. Hvad med en flue? Det er da humor!